torstai 20. helmikuuta 2014

Introduction Week

Meille oli järjestetty kahden ensimmäisen viikon ajaksi monenlaista ohjelmaa, jottei kenenkään tarvitsisi olla yksin. Kuten sanoin jo aikaisemmin, juhlia olisi varmasti riittänyt jokaiselle illalle, mutta itse en jaksanut osallistua ihan jokaisiin juhliin. Ensimmäisten viikkojen aikana ehdin vain käydä kääntymässä kotona, sillä aina oli jotakin ohjelmaa. Koulussa aikaa ei ole tarvinnut kuluttaa paljon, sillä koulua on vain muutamana päivänä viikossa. Suurin osa tehtävistä on tarkoitus tehdä kotona itsenäisesti ja ryhmätöitä on myös aika paljon.
Tutustuimme ensimmäisten viikkojen aikana esimerkiksi Firskis&Svettis nimiseen kuntosaliin johon itse ostinkin kortin puoleksi vuodeksi. Salikortti on ollutkin ainoa asia, joka on halvempi kuin Suomessa. Alan pikkuhiljaa päästä ruotsalaisuuden salojen äärelle, ruoka on kallista ja kuntoilu on halpaa. Totesimme brittiystäväni kanssa, että ehkä tässä on syy, miksi ruotsalaiset ovat niin kauniita ja laihoja. Heillä ei ole varaa ostaa ruokaa, mutta kuntoilu on sen verran halpaa, että siten on helppo kuluttaa aikaa. Päätimme kokeilla tätä teoriaa kevään aikana, oikeastaan ei ole muita vaihtoehtojakaan. Salikortti on ostettu, joten täytyy liikkua koko rahan edestä.

Ensimmäisten viikkojen aikana meillä oli Winter Barbecue – ilta jolloin lähdimme metsään grillailemaan eväitä. Pakkasta oli täällä vaatimattomat -5, mutta se tuntui aika kolealta, sillä harvoin sitä tulee värjöteltyä ulkona kahta tuntia nuotion ääressä, varsinkaan 20 ihmisen kanssa. Osa ihmisistä oli mm. Brasiliasta, he olivat ymmällään grillailemmeko pohjoisessa useinkin ruokaa ulkona talvisaikaan.. Oman mausteen grilli-iltaan antoi, kun eksyimme metsään etsiessämme grillauspaikkaa. Saimme siis mukavan kävelyretken kaupan päälle.



 Ystäviä Ruotsista, Brasiliasta, Virosta ja Itävallasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti